Liberal Alliance Hørsholm - Karen Blixen

Pagten mellem Karen Blixen og de liberale værdier

‘Karen Blixen Museum Rungstedlund’ er en af Hørsholm Kommunes store attraktioner og kulturværdier. Karen Blixen oprettede i sit liv flere pagter bl.a. med sin bror Thomas – om at søge det store i livet – samt til forfatteren Thorkild Bjørnvig. Disse pagter, samt ni andre temaer, kan du høre om ved at scanne en QR-kode på bænkene i haven.

Ambitioner og frihedstrang

Karen Blixen var en ekstraordinær kvinde, som på mange områder var langt forud for sin tid og hun var moderne i hendes indstilling til f.eks. køn og identitet. Særlig, da hun var ambitiøs og tolerant og havde mod og frihedstrang, hvorfor det er nærliggende, at hun også havde en pagt med de liberale værdier og dyrkede dem. Hun foragtede derfor også middelmådighed og småborgerlighed.

Liberal Alliance Hørsholm - Svalen transparent

‘Min opfordring er at tage forbi Rungstedlund – meget gerne inden kommunalvalget

Politisk har Hørsholm Kommune potentialet til at være modig, ambitiøs, tolerant og menneskelig samt have en høj grad af frihed. Men da for mange borgere hidtil ikke har stemt på liberale partier, er resultatet blevet en udvikling med kommunalt overforbrug, leverpostejvelfærd, en skattestigning på 0,5% i 2021 og mindre frihed.

Min opfordring er at tage forbi Rungstedlund – meget gerne inden kommunalvalget – og lytte til Blixens pagter og tænke over, om der ikke skal vælges flere politikere med liberale værdier.